iPhone 12

I Danmark er iPhone den mest populære smartphone, men såfremt du bruger en pacemaker eller andet medicinsk udstyr, såsom Deep Brain Stimulalation (DBS) til Parkinson, Dystoni og Tremor samt andre sygdomme, der er følsomt over for magneter, skal du holde iPhone 12 og andre modeller i den nye serie fra Apple på en god afstand end du er vant til.

For en ny medicinsk forskning publiceret af HeartRythmCaseReports 4. januar 2021, viser at de nye smartphones, der i den nye 12 serie, har betydeligt flere magneter indbygget på bagsiden til brug under trådløs opladning, der benyttes med den nye Magsafe lader (tilbehør), der i værste fald kan forstyrre pacemakere på en måde, der kan skade patienternes behandling.

Vel at mærke både under opladning såvel som når de bæres kropsnært, f.eks. en skjortelomme tæt på brystet og dermed tæt på stimulatoren.

Apple, der producerer iPhone, har selv lagt en konkret advarsel ud 23. januar 2021 om problemet, der også omfatter deres lade tilbehør MagSafe. Smartphonen skal holdes i en afstand af 15 cm og 30 cm ved opladning med de såkaldte MagSafe ladere.

Desuden oplyser Apple, at ved mistanke om at medicinske enheder forstyres af telefonen eller Magsafe opladeren, bør man ikke benytte iPhone og Magsafe tilbehøret.

Opdateret 8. februar
Kardiologerne Dr. Singh & Dr. Greenberg fra Henry Ford Hospital beretter om deres opdagelse på de stærke magneter i iPhone 12 serien – se den nedenfor

Selvom der her er tale om hjerte pacemakere, er der lignende forholdsregler for Deep Brain Stimulation, idet der findes flere typer og generationer. Eksempelvis må man ikke gå gennem scannere i lufthavne eller stå tæt på induktions plader, da magnet feltet kan påvirke og i værste fald slukke for stimulatoren.