Smartphones og smartwatches er mere standard end nogensinde før og Danmark er meget langt fremme i digitale løsninger. Der findes så mange apps som du formentlig allerede er bekendt med, men måske er der apps og muligheder du ikke var klar over fandtes der kunne gøre dagligdagen en smule mere overskuelig eller nemmere – uanset om du så er fysisk udfordret eller ej. I denne korte guide får du et indblik i mulige løsninger, der kan gøre din hverdag nemmere.

Storebox

Når du handler får du en kvittering, der på magisk vis mister teksten efter noget tid, bliver krøllet eller forsvinder – og du havde lige købt dig en ny el kedel i Føtex som selvfølgelig har garanti. Med app’en Storebox som udbydes af Nets, ligger din kvittering elektronisk på din smartphone eller tablet. Du kan endda oprette mapper efter butik eller indkøb.

Spenderlog

Spenderlog holder styr på dit forbrug så du har overblik – den kan endda hente kvitteringer fra Storebox og Coop automatisk. Den er praktisk til at holde øje med hvad dine indkøb går til og måske en lille sladrehank om at dit forbrug kunne ændres til det bedre
, når du har overblikket over hvad forbruget reelt går til, for alt bliver opdelt i kategorier. Du kan selv oprette en indkøbspost, f.eks. frisør, isenkrammer, apotek eller andet der ikke går automatisk ind.

Buy me a pie!

Som fysisk udfordret, er en fysisk indkøbs seddel tricky. Med denne app kan du lave lister efter hver butik og taste indkøbene ind. Personligt bruger jeg iPad, iPhone og Watch. Når indkøbene er indtastet hjemmefra, er listen direkte på uret, det gør indkøb langt mere nemt fra en kørestol.

Trackbox

De fleste har formentligt PostNord app’en eftersom vi handler rigtig stort ind på nettet, men hvad med andre udbydere som GLS, DHL Express, UPS, US Postal Service, FedEx, TNT, Bring, DAO365 og sågar også PostNord i én og samme app? Det klarer Trackbox og du kan følge pakkens vej helt til døren.

Lifesum

Har du brug for at holde vægten eller tabe lidt af den, holde styr på indtaget af kolesterol, fedt og salt (de 3 værste syndere i din kost), eller blot motiveres af en sundere livstil, er denne app virkelig god. Du kan oprette egne opskrifter og se vurdering af indhold pr portion. Den har et gigantisk kartotek af fødevare når du med kameraet scanner stregkoden – og eksisterer det ikke, kan du som bruger oprette den pågældende fødevare og indtaste alle data – til gavn for alle brugere. Der er et væld af nyttige opskrifter alt efter dine præferencer.

Philips Hue

Åh, lyset er tændt (eller slukket) og jeg vil gerne selv bestemme! Med Philips Hue serien af pærer samt en Bridge (forbindes til dit modem eller router) kan fra smartphone, tablet og ur tænde og slukke for lyset helt som det passer dig, det kræver ikke en ny lampe, blot pære+bridge. Og så er det hele LED, naturligvis, spar på strømmen. Pssst, der findes også havelys, , udendørslamper og lys strimler der kan styres fra en app.

emblazee

Og har du først købt hue serien, så hent denne gratis og simple app, den gør det hele SÅ meget nemmere.

TVMote

Smart TV stormer frem og er forbundet til nettet så du kan streame indhold fra diverse apps direkte indbygget i TV’et, men du kan også med bl.a. denne app styre lyd, kanaler og slukke for tv’et direkte fra smartphone, tablet eller ur – uden den gammeldags klodsede fjernbetjening.

Simple Radio – Live AM/FM

Du vil gerne nyde radio og musik, men gider ikke den klassiske transistor radio. Med denne app kan du gøre det fra din smartphone eller tablet – og har du trådløse høretelefoner sende det direkte i ørene.

Kalender+

Der findes massevis af kalendere og de er indbygget i enhver smartphone, men hvis du kender overblikket fra en Mayland kalender, så virker de en del rodet og uoverskuelige. Kalender+ er det tætteste du kommer en overskuelig oversigt – og den henter også data fra eks. Apples Kalender. Der er mange muligheder for visning, uge, måned osv.

Todoist

Mange aftaler, gøremål og generelt ting du skal huske? Todoist er en smart app du kan lægge alle dine gøremål ind, på specifikke dage og tidspunkter. Med en overskuelig oversigt kan tjekke de daglige huske ting og strege dem ud, slut med at glemme de vigtigt og mindre vigtige ting i din hverdag

NemID

 NemID har siden det blev lanceret med et papkort med koder været udskældt som en DumID, for i en digital verden virkede det som 2 skridt tilbage. Senere kom en lille elektronisk nøglering med ubegrænsede koder så længe batteriet virkede. Men… står du et andet sted og det hele ligger i en skuffe derhjemme eller har det i en pung som kan blive stjålet – ja, hvad hjælper det så? Nu er den endelig kommet helt digitalt som en app til smartphone. Du benytter blot en pinkode, FaceID eller TouchID og godkender et login. Men husk at gemme papkortet, det skal fortsat benyttes ved fornyelse og genaktivering på ny smartphone eller når NemID skal fornyes efter 3 år.

Alle apps kan downloades fra App Store og Google Play. Visse apps kan have funktioner der kræver et mindre engangsbeløb eller abonnement for udvidet funktionalitet.

 

Buy me a pie! set fra et Apple Watch: