I så fald bør du læse dette og tage bestik af det.

Ingen har formentlig oplevet at have en bil stående hjemme i 4-5 uger, som det mange oplever i denne Corona krise.

Mange biler og måske særligt handicap biler, holder stille i øjeblikket grundet risikogruppen og for at undgå smitte, bliver hjemme og får varer leveret til døren. Alt fra mad, fornødenheder og medicin kan leveres til døren.

En bil der står parkeret i flere uger, taber strøm på batteriet. Det kan i værste fald betyde at bilen enten har svært ved at starte eller skal have starthjælp.

Ydermere påvirker vejrforholdene batteriet oveni, kølige dage, nattefrost osv. gør det kun værre, hvilket vi stadig har her i midt april måned. For at få batteriet ladet op, anbefales en kørsel på min. 40-50 km. En kort køretur vil ikke kunne gøre udslaget, der kræves.

Personligt har jeg købt en batterilader hos FDM efter rådgivning – mit batteri havde på 3 uger tabt 1 volt. Det lyder ikke af meget, men det er det faktisk, og nok til at bilen ikke starter første gang nøglen drejes.

En anden fordel ved at have en lader, er at dit batteri vedligeholdes optimalt. Et nyt batteri koster 3-4 gange prisen på en lader.

Modellen jeg har købt, er en CTEK MXS 3.8 til en VW Multivan og den er billigst hos FDMshop 

(du kan google den, da jeg hverken er sponsoret og intet tjener på dette indlæg).